E di materialin PLA e materialeve 3D shtypura

Shumë konsumatorë dhe miqtë më pyesni nëse PLA është plastike? Këtu është një diskutim i përafërt në lidhje me atë që është e PLA sot.

PLA është shkurtim anglisht i acidit Polylactic, e cila është shkruar si: polylacticacid. acid Polylactic (PLA) është një roman biobased dhe materiale biodegradable bërë nga materialet e papërpunuara niseshte propozuara nga burime bimore të rinovueshme të tilla si misri. material niseshte e parë është marrë nga saccharification për të marrë të glukozës, dhe pastaj glukozë dhe një tendosje të caktuar janë të thartuar për të prodhuar acid laktik lartë pastërti, dhe pastaj një farë pesha molekulare acid Polylactic sintetizohet nga sinteza kimike. Ajo ka Dekompozimi mirë. Pas përdorimit, ajo mund të degraduar plotësisht nga mikroorganizmave në natyrë në kushte të caktuara, dhe më në fund prodhon dioksid karboni dhe ujë, të cilat nuk ndotin mjedisin. Kjo është shumë e dobishme për mjedisin dhe është i njohur si një material miqësore me mjedisin.

 G
f
e
d
c

Raporti arriti në përfundimin se rezultatet e plumbit, merkuri, kadmiumit, kromit, bifenil, dhe diphenyl eter ishin në përputhje me 11-vjeçar direktivës së BE-së për përdorimin e substancave të kufizuara, dhe rezultatet e mostrës 001 nuk janë zbuluar. ND nuk është dected.

Të gjitha sondazhet e mësipërme tregojnë se PLA është një material i mirë, por siguria e ushqimit është me të vërtetë një çështje me interes të madh për të gjithë, ose të jetë i kujdesshëm.

Më lejoni të flasim për disa mangësi dhe rreziqet e fshehura të PPSH. Para së gjithash, PLA nuk është rezistent ndaj temperaturë të lartë, dhe kjo në thelb fillon të shtrembëroj rreth 60 °. Si një myk të ushqimit, ajo duhet të jetë e ftohtë trajtohen; material PLA mund të degraduar, e cila është një avantazh dhe një disavantazh. Edhe pse kjo është miqësore me mjedisin, ajo kërkon shtypjen 3D të produktit të keq gjërat. Qëndrueshme është një bord të shkurtër; në procesin e shtypjes, sepse ajo është e shkrirjes temperaturë të lartë, ajo do të të mbrojë grimcat, edhe pse vetë grimcat janë jo-toksike, por kjo është pak si PM2.5, frymëmarrje afatgjatë ose ndonjë dëmtim të mushkërive të njeriut, Prandaj, hapësira 3D shtypjen është e ventiluar mundësisht.

Prandaj, PLA është një material miqësore me mjedisin që të gjithë mund të përdorni me besim.

b
një

 

Lazy trashaluq Objekti

 Së fundi duke thirrur parulla, teknologjia ndryshon jetën, printimin 3D nga ëndrrat në realitet!


Ora Post: Aug-16-2018

WhatsApp Online Chat !