Знаете на Pla материјал на 3D печатени материјали

Многу клиенти и пријатели ме прашуваат дали Pla е пластика? Тука е груба зборува за она што е PLA денес.

Pla е на англиски кратенката на Polylactic киселина, која е напишана како: polylacticacid. Polylactic киселина (Pla) е роман biobased и биоразградлив материјал направен од скроб суровини предложен од растителни извори на енергија како што се пченка. суровина скробот е добиени од сахарификација за да се добие на гликоза, а потоа гликоза и одреден вирус се ферментираат да се произведуваат високо-чистота на млечна киселина, а потоа одреден молекуларна тежина Polylactic киселина се синтетизира со хемиска синтеза. Таа има добра биоразградливост. По употреба, тоа може да биде целосно деградирани од микроорганизмите во природата под одредени услови, и, конечно, произведува јаглерод диоксид и вода, која не ја загадува животната средина. Ова е многу корисно за околината и е призната како еколошки материјал.

 g
f
д
d
c

Во извештајот се заклучува дека резултатите од олово, жива, кадмиум, хром, бифенил и дифенил етер биле во согласност со 11-годишна Директивата на ЕУ за употреба на забранети супстанци, како и резултатите од примерокот 001 не беа откриени. НД не е dected.

Сите од горенаведените истражувања покажуваат дека Pla е добар материјал, но безбедноста на храната е навистина е прашање на голема загриженост за сите, или да бидат претпазливи.

Дозволете ми да се зборува за некои недостатоци и скриени опасности на Pla. Прво на сите, на Pla не е отпорна на високи температури, а во основа тоа почнува да се деформира околу 60 °. Како мувла храна, тоа мора да биде ладна третирани; PLA материјал може да се деградирани, што е предност и недостаток. И покрај тоа што е еколошки, тоа бара 3D печатење на производот одделение работи. Долгорочните е краток одбор; во процесот на печатење, бидејќи тоа е висока температура на топење, тоа ќе се заштити честички, иако самите честички не се токсични, но тоа е малку како PM2.5, долгорочна дишење или некои оштетување на белите дробови на човекот, Затоа, простор на 3D печатење е можност проветрени.

Затоа, Pla е еколошки материјал што секој може да се користи со доверба.

b
на

 

Мрзливи кнедла артефакт

 Конечно извикувајќи слогани, технологијата го менува животот, 3D печатење од своите соништа во реалноста!


Време на мислењето: Aug-16-2018

WhatsApp Online Chat !