Дали има безбедност во 3D печатени електричен автомобил? Дали ви се осмелуваат да го отворам?

1
3D печатење технологија се базира на дигитален модел, со користење на bondable материјали како што се прав метал или пластика за печатење на структурата на објектот слој по слој. Оваа технологија има апликации во областа на накит, обувки, индустриски дизајн, изградба, инженеринг и градежништвото, автомобилската, воздушната и стоматологија.

 2
Во ноември 2010 година, првиот светски urbee автомобил печатени на 3D печатач излезе. Неодамна, италијанскиот производител на електрични возила XEV најави дека ќе соработува со 3D печатач материјали компанија polymake на Кина да се произведуваат 3D печатени електрични LSEV возило, кој ќе биде прв во светот масовно се произведуваат 3D печатени електричен автомобил. циклус на производство на овој автомобил е околу 3 дена, автомобилот има максимална брзина од 43 километри на час, со едно полнење за 93 милји, како и целосна автомобил тежи само 450 килограми.

 3
Се разбира, Јапонија Хонда неодамна, исто така изградено едно седиште електричен автомобил, телото е речиси составен од 3D печатени плочи, а сега главно се користи за да се испрати бисквити, но Хонда вели дека овој модел е погоден за масовно производство. Иако нема конкретни податоци за конфигурација за 3D печатени електрични возила, особено на безбедносни податоци, како практична технологија, тоа дури може да биде технологија да погубвам на индустријата. Ние треба да имаат отворен ум да го прифатат. Од сегашните 3D печатени електрични возила, тие се концентрирани во областа на минијатуризацијата и со мала брзина. Верувам дека ќе има релевантни податоци за 3D печатени електрични возила во следните 1-2 години, како што се безбедноста и исправноста на возилата. , Удобност и многу повеќе. На 3D печатење електричен автомобил се уште е во повој, и ќе има прописи и извештаи на тестот за безбедност и возење искуство на возилата, така што возилата доверени од страна на потрошувачите ќе имаат на пазарот, така што во долг рок, 3D печатени електрични автомобили ќе дојде. Повеќе стандардизирани. Всушност, авторот не му пречи да се отвори 3D печатени електрични автомобили, ако овој 3D печатење електричен автомобил ниски трошоци, безбедноста е загарантирана, и да ги задоволат своите потреби автомобил зошто да не го пробате!


Време на мислењето: Aug-16-2018

WhatsApp Online Chat !