Materi dicithak 3D nyawa? Njupuk ngerti bahan printing 3D monjo

Akeh wong mbayar manungsa waé kanggo printing 3D, pisanan kabeh, kesengsem karo barang-barang cilik ayu dicithak 3D. Luwih, sawetara kanca Care babagan kinerja model beda saka printer 3D, lan bahan printing 3D wis nguciwakake ing paling kasus. Ing kasunyatan, bahan printing 3D bisa ngandika dadi basis materi penting kanggo pangembangan teknologi printing 3D. Pangembangan bahan umumé nemtokake apa printing 3D bisa digunakake akeh.

 v

Ing saiki, bahan printing 3D utamané kalebu bahan Polymer, bahan logam, bahan bubuk, bahan keramik lan bahan komposit.

materi Polymer

bahan Polymer utamané kalebu engineering plastik, bio-plastik, plastik thermosetting, resins photosensitive, etc., lan kinerja saka macem-macem bahan cukup beda.
w

engineering nuduhake industri plastik digunakake minangka bagean industri utawa bahan casing njaba. Iku plastik karo kekuatan banget, resistance impact, panas resistance, atose lan resistance tuwa. Iku jenis materi printing 3D karo sawetara saka sudhut aplikasi; bioplastics Iku utamané wis PLA, PETG, PHB, etc., lan wis biodegradability apik; resin thermosetting kekuatan dhuwur lan resistance geni, lan cocok banget kanggo wêdakakêna laser sintering proses mbentuk nggunakake printing 3D; resin photosensitive wis kacepetan ngruwat luwih cepet, Tabel banget kinerja garing, katon Gamelan sawise ngecor, iku pilihan saka akeh-dhuwur tliti produk printing.
x

materi metallic

Senajan paling saka bahan printing 3D saiki plastik, apik mechanical kekuatan lan konduktivitas listrik saka logam wis digawe peneliti banget interested ing printing obyek logam. Bahan logam utama kalebu logam ferrous kalebu stainless steel lan superalloys, lan logam non-ferrous kayata titanium, Magnesium alloy, lan gallium.
y

materi powder

Iku ora sing bahan plastik utawa materi logam, nanging karo daya adaptasi banget kanggo teknologi printing 3D, bahan bubuk isih pilihan apik kanggo printing 3D. printing 3D mbutuhake bahan bubuk dhuwur, lan bubuk ngecor dibutuhake kanggo duwe formability apik materi, kekuatan ngecor dhuwur, ukuran wêdakakêna partikel cilik, kangelan ing aglomerasi, property rolling apik, Kapadhetan cocok lan porosity, lan pangatusan cepet lan hardening. pisanan wedhi sprinkler printer jinis 3D timer diprodhuksi dikembangaké dening ASK Technology Co., Ltd. migunakake wedhi quartz ing bahan bubuk.
z

keramik

wêdakakêna Keramik Aluminosilicate bisa digunakake ing 3D dicithak produk Keramik. 3D dicithak produk Keramik punika kasebut aman banyu, panas (nganti 600 ° C), recyclable, non-beracun, nanging sawijining kekuatan ora dhuwur, bisa digunakake minangka cookware becik, tableware (cangkir, bokor, piring, endhog cangkir lan Label)) lan bahan hiasan ngarep tuladhanipun lilin, kothak, vases, lan seni.

Temtu, minangka basis saka printing 3D, bahan printing 3D bakal dadi pasar penting kanggo printing 3D mangsa. Liyane lan liyane bahan karo kinerja banget bakal dikembangaké kanggo ningkataké pangembangan industri printing 3D. Kajaba iku, ing Kajaba iku kanggo bahan printing 3D, nguwasani teknologi inti lan komponen inti saka printing 3D uga temonan penting ing pangembangan industri printing 3D domestik. Printer badai seri 3D dibukak dening Roro iku pisanan printhead inkjet dikembangaké ing China. (3D komponen printing inti) iku milestone, aku pengen sing liyane perusahaan ing China bisa nandur modal liyane energi ing ngembangaken teknologi printing inti 3D tinimbang nyadari tanggung ing teknologi manca.


wektu Post: Aug-16-2018

WhatsApp Online Chat !